Documentaire

Netflix komt met documentaire Why Did You Kill Me?

why did you kill me true crime dossiers

True crime wordt een steeds belangrijker segment van Netflix, en de streamingdienst heeft al weer een nieuwe documentaire klaarstaan. Vanaf 14 april aanstaande kun je naar Why Did You Kill Me? kijken, en daar kunnen wij je alvast wat over vertellen.

Fataal ritje met de auto

Op 24 februari 2006 werd de 24-jarige jonge vrouw Crystal Theobald in het hoofd geschoten terwijl ze een ritje in een auto maakte door een buitenwijk van Los Angeles. Belinda Lane, de moeder van Crystal, reed achter haar dochter en zag de schietpartij met eigen ogen gebeuren. Tijdens de begrafenis van Theobald, die overigens twee kleine kinderen had, stak ze een fel betoog af: ze zou de daders koste wat kost vinden!

Dat bleek geen loze kreet te zijn, want in de jaren daarna maakte ze talloze accounts aan op de sociale media MySpace en Facebook, waarmee ze mogelijke daders (lees: mensen die ze zélf verdacht) benaderde. Haar zoektocht was niet vruchteloos, want al vrij snel kreeg ze informatie over de man die Crystal van het leven beroofd had en zijn medeplichtige: Julio Heredia en William Sotelo. Maar toen was ze er natuurlijk nog niet…

Crystal Theobald slachtoffer vergismoord

Uiteindelijk bleek dat een vergissing Crystal het leven had gekost. Op 24 februari 2006 was Heredia samen met leden van zijn gang met twee auto’s op zoek naar de daders van een schietpartij eerder op die dag. Ze dachten dat de auto van Theobald toebehoorde aan de bewuste schutter en openden het vuur. Crystal liet het leven, maar haar vriend werd ook geraakt (in de maagstreek): hij overleefde de schietpartij. Het broertje van Theobald zat achterin en werd niet getroffen. Lane verklaarde dat Heredia zijn wapen eerst op haar richtte, alvorens hij besloot om de auto met daarin haar dochter onder vuur te nemen.

➡ Vanaf 14 april kun je de documentaire Why Did You Kill Me? hier vinden