Nieuws

Vondst leidt mogelijk tot heropening zaak vermiste Henk Vierwind

henk vierwind true crime dossiers

In 2013 verdween Henk Vierwind (50) uit Nederweert spoorloos en een tijdlang lag deze zaak op zijn gat, maar daar is nu verandering in gekomen. Er zijn namelijk telefoons opgedoken van de man, die mogelijk nieuw licht kunnen werpen op de ‘coldcase’.

Pretty Good Privacy-toestellen

Volgens De Telegraaf gaat de politie de desbetreffende telefoons onderzoeken en daarna wordt de zaak mogelijk heropend. De weduwe van Vierwind, Jeanette Pieper (53), tipte de genoemde krant over de vondst. Zij was ook degene die de zogenaamde Pretty Good Privacy-toestellen (telefoons waarmee versleuteld gecommuniceerd kan worden) vond. Ze deed de ontdekking bij het doorzoeken van spullen van haar verdwenen man.

Weduwe ernstig ziek

Vorige maand kwamen de BlackBerry-toestellen met bijbehorende codes boven water, aldus Pieper: “Henk had er een stuk of wat, maar deze waren we kwijt. Ik hoop dat de recherche er iets mee kan.” De weduwe van Vierwind is ernstig ziek: “Ik heb geen doel meer om te leven en zit in een traject voor euthanasie na kapot bestraald te zijn. Ik hoop dat ik voor die tijd eindelijk weet wat er met Henk is gebeurd.”

Vierwind was een drugshandelaar (in wiet) die uitgroeide tot een grote speler op de markt voor synthetische drugs. In april 2013 kwam eerst de broer van Henk al om het leven bij een verdachte woningbrand en daarna, twee maanden later, was zijn ‘zakenpartner’ Hajzer Fazlijevic aan de beurt. Ook hij verdween spoorloos en is nog altijd niet gevonden.

Veluwe

Henk Vierwind dook samen met zijn vriendin onder in een vakantiehuisje op de Veluwe, omdat het tweetal bedreigd zou worden. Op 6 december 2013 vertrok de man in de vroege ochtend naar zijn huis in Nederweert, naar verluidt met een flinke ‘zak’ geld bij zich. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Op dezelfde dag werd zijn auto aangetroffen op een parkeerplaats in Rotem, vlak bij Nederweert aan de Belgische kant van de grens.

Op 7 december meldde een familielid de vermissing van Vierwind bij de politie, maar die deed geen ontdekkingen die tot een oplossing konden leiden. Mogelijk komt er nu, acht jaar later, wél schot in de zaak.