Nieuws

Schokkende vondst in Dordrecht: lichaam in koffers

forensische opsporing

In een auto in Dordrecht heeft de politie in verschillende koffers een lichaam gevonden. De autoriteiten hebben een 25-jarige man uit Zwijndrecht als verdachte aangehouden. De ‘koffermoord’ kwam eigenlijk bij toeval aan het licht.

Bijzondere bekentenis

Afgelopen donderdag werd de verdachte namelijk in zijn woning aangehouden na een vechtpartij. Bij zijn arrestatie verklaarde de Zwijndrechtenaar dat hij een andere man van het leven had beroofd…

De politie is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart in Zwijndrecht, Dordrecht én in een woning aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. Daar zijn agenten van deur naar deur gegaan met foto’s van een persoon die in de wijk gezien zou zijn, aldus buurtbewoners. De verdachte is intussen voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de desbetreffende man veertien dagen langer vast blijft zitten.

Vechtpartij

Op 29 juli 2021 ging de politie af op een melding van een vechtpartij op een galerij in Zwijndrecht, waarna men de lugubere ontdekking deed. Dat kwam dus door de verdachte zelf, die bij zijn arrestatie ter plekke verklaarde dat hij iemand vermoord had. Reden genoeg voor de politie om een grootschalig onderzoek te starten; in een woning aan de galerij werden bloedsporen gevonden alsmede een voorwerp dat mogelijk bij het delict betrokken was.

Aan de hand van getuigenverklaringen kwamen de autoriteiten de auto van de verdachte op het spoor, die uiteindelijk aangetroffen werd in de Aalbersestraat in Dordrecht. Omwonenden waarschuwden de politie omdat zij ‘het zaakje niet vertrouwden’. “Hij stond er al zeker een paar dagen, verkeerd geparkeerd bovendien, helemaal scheef. Die mensen hadden een hond bij zich en die gedroeg zich raar”, vertelt een flatbewoner aan het Algemeen Dagblad.

Koffers in de achterbak

In de auto werden koffers met daarin een stoffelijk overschot gevonden. Vermoedelijk gaat het om een 29-jarige man uit Zwijndrecht, die eerder al als vermist opgegeven werd. Het OM bevestigt noch ontkend dat het lichaam in stukken is gevonden… “Je leest ‘koffers’ in het persbericht, meer kan ik niet zeggen, maar trek je conclusies”, verklaart een woordvoerder.

Volgens bewoners heeft de politie de ondergrondse containers van de flat in kwestie meegenomen voor nader onderzoek: “Ze haalden ze er helemaal uit, om ze te vervangen door andere kokers. Dat doen ze normaal nooit. Er is heel de avond nog onderzoek gedaan, het was pas rond middernacht klaar.”

Mannen in witte pakken

Ook in Rotterdam wordt er dus onderzoek gedaan naar de moord, en wel in een huis aan de Zevenkampse Ring. In de woning zou een familie met twee kinderen wonen, maar die zouden niet betrokken zijn bij het misdrijf. Desondanks lopen er volgens een buurtbewoner al sinds zondag ‘mannen in witte pakken’ af en aan. Bovendien staat er opeens een politiekeet voor de deur: “En toen stond vanmorgen opeens heel de straat hier vol met die politiekeet en busjes.”

De connectie tussen dit huis en de moord zal nog wel eventjes onduidelijk blijven. Gezien het lopende onderzoek worden er immers geen mededelingen gedaan.