Nieuws

Bizarre Peter R. de Vries-onthulling: “Er stonden mannen klaar om dit te filmen”

Er stonden mannen klaar om dit te filmen

Vlak na de moordaanslag op Peter R. de Vries doken er al schokkende beelden op van de op dat moment zwaargewonde misdaadverslaggever. En volgens het Algemeen Dagblad werd de inmiddels overleden journalist niet toevallig en passant gefilmd…

“Er stonden mannen klaar om dit te filmen”

Het dagblad schrijft vandaag namelijk op basis van politiebronnen: “Er stonden mannen klaar om dit te filmen.” Op die manier kon het gebeuren dat de beelden van De Vries enkele minuten na de liquidatie als op social media waren te vinden. Bovendien werd de desbetreffende video gretig gedeeld op WhatsApp. GeenStijl besloot het schokkende filmpje te publiceren, waar andere media terughoudend reageerden.

Een dag na de moordaanslag kwam GeenStijl met een extra berichtje over de filmers.  De website publiceerde een foto waarop we de twee jongemannen zien, in precies dezelfde outfit (grijze trui, witte sneakers, schoudertasje), terwijl ze rustig langs het lichaam van Peter lopen. “Deze twee schrikken ook niet op van de schoten, maar pakken kalm hun telefoon”, aldus het medium.

Moesten de twee eventueel de klus afmaken?

GeenStijl vond het toen al verdacht: “Ze draaien enkele seconden later de hoek om, langs De Vries. Lopen vervolgens doodgemoedereerd door. Zijn het ‘spotters’ (die vaker ingezet worden)? Controleren ze of de schutter zijn werk goed deed? Filmen ze bewijs voor de baas? Moesten ze eventueel de klus afmaken?”

‘Zeer onnatuurlijke bewegingen’

In het hier en nu blijkt dat de politie er daadwerkelijk rekening mee houdt dat de filmers al klaarstonden om het lichaam van Peter R. de Vries op beeld vast te leggen. Een bron rond het onderzoek vertelt aan het AD: “De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht. Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen choquerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden.”

Volgens de bron die het dagblad aanhaalt, is het alleszins waarschijnlijk dat de politie Opsporing Verzocht in gaat schakelen in een poging om de identiteit van de mannen te achterhalen. De filmers zijn namelijk nog altijd niet geïdentificeerd…