Nieuws

Zoon Jack de Vlieger bekent vader vermoord te hebben met klauwhamer

jack de vlieger truecrimedossiers

De zoon van het omgebrachte gemeenteraadslid Jack de Vlieger uit Sint-Michielsgestel heeft bekend dat hij zijn vader vermoord heeft na een ruzie over zijn eetstoornis. In tranen deed hij afgelopen donderdag zijn verhaal in de rechtbank in Den Bosch.

“Ik moest hem pijn doen”

Hevig geëmotioneerd vertelde hij hoe hij zijn vader thuis meerdere malen met een klauwhamer op zijn rug en hoofd sloeg: “Vijf jaar lang heb ik op de rand van afgrond gestaan. Wat is er toch met me aan de hand? Hij haatte mij gewoon. Ik moest hem pijn doen. Ik heb het vaak gedaan met woorden, maar dat lukte gewoon niet. Woorden gleden van hem af.”

De verdachte legde voor de rechter een uitgebreide bekentenis af over de moord op De Vlieger op 22 augustus van het vorige kalenderjaar. De tranen biggelden over zijn wangen toen hij toegaf dat de maat gewoonweg vol was voor hem na het zoveelste conflict over zijn eetstoornis. Zijn vader ging naar de milieustraat en hij maakte van die gelegenheid gebruik om een hamer uit de garage te halen. Aarzelend wachtte hij zijn vader op, waarna hij de eerste klap uitdeelde in de keuken.

Moment van kortsluiting

“Ik was doodsbang. Ik wist het gewoon niet meer”, huilde de verdachte. Na de eerste klap volgde een moment van kortsluiting: “Hij keek mij nooit echt aan. Op dat moment keek hij me met wijd opengesperde ogen recht aan.” Zijn vader begaf zich een weg naar de garage, maar de zoon zat op zijn hielen en bleef slaan: “Ik wilde vrij zijn, hij moest dood. Ik ben met hem meegelopen naar de garage.” Hij deelde nóg meer klappen uit, die naar eigen zeggen ‘heel hard’ waren. De Vlieger ademde echter nog: “Ik dacht dat ik in een slechte film was beland. Ik ben op hem afgerend en doorgegaan.”

Uiteindelijk overleed het slachtoffer door uitgebreid letsel aan het hoofd: bij de aanval liep hij schedelbreuken, hersenletsel, ribbreuken en een klaplong op. Ook was er sprake van veel bloedverlies.

Uitspraak volgt

Met zijn laatste woorden sprak de verdachte over een gruweldaad: “Dat wil ik op geen enkele manier bagatelliseren. Ik heb geprobeerd uit te leggen wat er in mijn hoofd is omgegaan waardoor het gruwelijk is misgegaan.” Hij vertelde op een snelle afwikkeling te hopen: “Ik ben gewoon ontzettend bang dat ik zo lang moet zitten, dat ik niet meer aan een goede behandeling toekom. Ik ben nog jong en heb mezelf nog niet afgeschreven.” Op 29 april aanstaande doet de rechtbank uitspraak.