Nieuws

Zoekactie naar Tanja Groen levert niets op: “We geven de moed niet op”

tanja groen foto serienieuws

Afgelopen woensdag startte de politie een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Tanja Groen, die al sinds 1993 vermist wordt. Het speurwerk in het natuurgebied de Strabrechtse Heide heeft echter niets opgeleverd…

Volgens de politie zijn er geen sporen gevonden die erop duiden dat Tanja in het zoekgebied begraven zou zijn. Forensisch archeologen van het NFI en medewerkers van forensische opsporing hebben (een gedeelte van) de Strabrechtse Heide uitgekamd, maar zonder succes. Het coldcaseteam heeft direct na de zoekactie de ouders van Tanja Groen en Peter R. de Vries, de vertrouwenspersoon van de familie, op de hoogte gesteld van de resultaten van het nieuwe onderzoek.

“We geven de moed niet op”

Projectleider cold cases Limburg Bob Willemsen vertelt aan De Telegraaf: “Ik had gehoopt dat we de ouders een ander bericht hadden kunnen geven. Met het afronden van deze zoekactie stopt het onderzoek naar de verdwijningszaak Tanja Groen niet. Zoals al eerder aangegeven zijn we sinds 2019 bezig om alle informatie die in het dossier aanwezig is opnieuw tegen het licht te houden op zoek naar nieuwe aanknopingspunten. Een aantal scenario’s ligt nog op de plank. Daar gaan we komende maanden verder mee aan de slag. We geven de moed niet op om deze zaak op te lossen.”

Ooggetuigenverklaringen, zowel recente als van langer geleden, waren volgens het Openbaar Ministerie aanleiding voor de zoekactie: “In het onderzoek komt heel vaak de Strabrechtse Heide naar voren”, aldus een woordvoerster. “In recente getuigenverklaringen ook.”

Wim S.

Eerder werden de verwachtingen al getemperd door Peter R. de Vries: “Deze zoektocht is een poging, een mogelijkheid die we willen uitsluiten.” De misdaadverslaggever zei geen concrete resultaten te verwachten: “Eerst zien, dan geloven.” Volgens de televisiepersoonlijkheid is er op de Strabrechtse Heide naar Tanja gezocht door verklaringen van Wim S., een veroordeelde moordenaar die inmiddels het leven heeft gelaten: “Het is slechts één van de scenario’s. Er valt echter heel wat op af te dingen.”

➡ Meer weten over Wim S., misschien wel de grootste seriemoordenaar die Nederland ooit gekend heeft? Lees dan dit artikel!