Achtergrond

Verschrikkelijke geluidsopname moord op Dimi: “Ik schiet je zo door je kanis”

david k true crime dossiers

De laatste woorden die de 30-jarige Dimi uit De Meern tegen haar ex-vriend David K. (38) roept als hij zijn pistool tevoorschijn haalt en haar in haar bloedeigen woning neerschiet, zijn: “Doe normaal, David!”

Doos tissues en zwart-witfoto van Dimi

Dat blijkt uit een geluidsopname van wel anderhalf uur lang die Dimi zelf van het gesprek en de verschrikkelijke daad van haar ex-vriend maakte. Vrijdagochtend wordt K. door agenten de Utrechtse rechtszaal binnengebracht, terwijl de hevig geëmotioneerde zus van Dimi fluistert: “Klootzak, klootzak, klootzak.” De moeder van Dimi heeft bij haar voeten een doos tissues en een fotolijstje met een zwart-witfoto van Dimi staan. Ook háár leven is op 14 juni 2020 verwoest door David K.

De relatie tussen K. en Dimi is behoorlijk tumultueus en op een gegeven moment is er de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. De twee gaan ieder hun eigen weg en K. verhuist naar een camper in Kamerik, waarna Dimi de sloten van hun huis laat vervangen. Op een zaterdagavond komt hij echter bij haar langs aan de Marketensterlaan in De Meern. Naar eigen zeggen om koffie te drinken bij de buurman, maar dat ontkennen de buren.

“Ik schiet je zo door je kanis heen”

K. ziet Dimi in haar auto thuiskomen en spreekt haar gelijk aan. Ze laat hem weliswaar binnen, maar zet ook meteen een geluidsopnameapparaat aan, op advies van haar broer. Anderhalf uur praten de exen over hun relatie en het verdelen van hun spullen. David draagt een legeruniform, maar dat deed hij vaker ‘als hij op jacht ging’. Wat Dimi niet weet, is dat haar ex-vriend op dat moment een doorgeladen pistool op zak heeft. Wel drukt hij haar op het hart ‘dat hij hier eerder voor de deur zat met een doorgeladen pistool, te hopen dat ze geen domme fouten zou maken’… “Want ik heb niets te verliezen en ik schiet je zo door je kanis heen.”

Om half 12 ’s avonds staat Dimi op en zegt: “Ik ben nu wel klaar met het gesprek…” Voor K. blijkt dat de druppel, hij haalt zijn pistool tevoorschijn. Dimi roept: “Doe normaal, David!” Het is te laat, K. schiet en raakt haar in haar zij. De buren horen haar schreeuwen en bellen de politie, maar David K. schiet haar ook van dichtbij door het hoofd… “Ik moest het afmaken, uit genade”, vertelt hij in de rechtbank.

Lichaam in kruipruimte

Volgens de officier van justitie is op de geluidopname te horen hoe de kogelhulzen op de grond vallen. En dat is nog niet het einde van de tape: “We horen hoe hij met haar lichaam sleept. Hoe hij de deurmat aan de kant schuift.” Het blijkt dat K. geprobeerd heeft om het lichaam van Dimi in de kruipruimte te verstoppen: “Ik was van plan haar lichaam in het luik te doen, maar heb het niet gedaan, want het luik was dichtgekit.” Vlak voordat de politie binnenvalt maakt K. nog een foto van het lichaam van Dimi, die hij naar zijn nieuwe vriendin stuurt.

In een emotionele slachtofferverklaring vertelt de moeder van Dimi: “Je hebt misbruik van haar gemaakt. Ik dacht dat wij een gezin waren, jongen. Je hebt mijn kind vermoord. Ik hoop dat er in de hel een plek voor jou is gereserveerd. Ik ga mee. Dat heb ik nodig om dit te verwerken. Ik heb haar het leven geschonken en jij hebt haar het leven ontnomen, een overeenkomst die ons voor altijd zal verbinden.”

Spijt?

Uiteindelijk eist de officier vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen K., op verdenking van moord. Hij vraagt David K., die volgens het Pieter Baan Centrum borderline en een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft, nog wel of hij spijt heeft… “Daar kan ik geen antwoord op geven.” Op 16 juli aanstaande wordt er uitspraak gedaan.