Nieuws

Verdachte moord op rugbyster Renée Barendrecht naar Pieter Baan Centrum

renee true crime dossiers

Ferry T., de verdachte van de moord op de 23-jarige Haagse rugbyspeelster Renée, wordt binnenkort opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar gaat men een onderzoek uitvoeren naar zijn psyche.

Extra onderzoek

Het is nog niet duidelijk of Renée, die door de 41-jarige T. in Scheveningen doodgestoken en in brand gestoken werd, ook slachtoffer is geworden van een zedenmisdrijf. Op maandagochtend tijdens de eerste pro formazitting in de rechtbank van Den Haag maakte de officier van justitie bekend dat het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) dit nog onderzoekt.

Ferry T. was bij de zitting aanwezig via een videoverbinding vanuit Vught, waar hij vastzit. De aanwezigen, waaronder nabestaanden, konden hem niet zien, maar van tijd tot tijd was hij wel overduidelijk snikkend te horen.

Pieter Baan Centrum

In het Pieter Baan Centrum wordt T. binnenkort onderworpen aan een grondig onderzoek naar zijn psychische staat. Zijn advocaat, meester Bob Kaarls, liet weten te verwachten dat er iets uit de rapportage komt dat mogelijk meegespeeld heeft tijdens de moord op Renée.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 41-jarige man ervan zijn slachtoffer op 23 mei jongstleden met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Daarna zou hij zijn daad hebben willen verhullen door het lichaam van Renée in brand te steken.

Mes met DNA

Het stoffelijk overschot van Renée Barendrecht, een talentvolle rugbyster bij de Haagsche Rugby Club (HRC), werd naast het fietspad van de Doorniksestraat in Scheveningen gevonden, nadat de brandweer afgekomen was op een melding van een bermbrand. Op de plaats van het misdrijf werd vervolgens een mes met daarop DNA-sporen gevonden. Tijdens de zitting van maandag werd duidelijk dat er ook diverse camerabeelden zijn die worden betrokken bij het onderzoek. Hierop zijn niet alleen beelden te zien, maar ook stemmen te horen.

Ferry T. vertelde huilend dat hij het verschrikkelijk vindt wat er met Renéé is gebeurd: “Ik leef elke dag mee met haar familie en vrienden. Ik wens hen alle sterkte en steun. Alles wat ik weet heb ik verklaard aan de politie.” De volgende zitting vindt plaats op 3 november. Nog eens drie maanden later kan de zaak inhoudelijk worden behandeld.