Nieuws

Pleger Enschedese kwartetmoord gaat met politie praten

slachtoffers kwartetmoord true crime dossiers

De Hengelose vader Camil A. die samen met zijn twee zoons veroordeeld is tot een levenslange gevangenisstraf voor de zogenaamde ‘kwartetmoord’ in een Enschedese growshop, gaat vermoedelijk deze maand nog met de politie praten, aldus RTV Oost.

Advocaten willen aanvullend onderzoek

Vooralsnog heeft hij de moorden altijd ontkend en houdt hij de lippen stijf op elkaar, tot grote frustratie van de nabestaanden. Daar komt nu mogelijk een einde aan, want het drietal is in hoger beroep gegaan tegen hun veroordeling. De advocaten van de familie A. hebben gevraagd om extra onderzoek, onder andere naar DNA-sporen.

Daarnaast willen ze een Vietnamese man spreken die van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. De bewuste man heeft de lichamen ontdekt in de growshop. De advocaten willen graag van hem weten of hij ook andere personen heeft gezien op de plaats van het misdrijf.

Kan A. voor opheldering zorgen?

Op 13 november 2018 werden vier mannen in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede van dichtbij door het hoofd geschoten. Hoogstwaarschijnlijk ging het om een geëscaleerde ruzie tussen de drie veroordeelde gezinsleden en één van hun slachtoffers. De andere drie aanwezigen zijn ‘het kind van de rekening’ geworden om geen getuigen achter te laten, zo vermoedt de politie. Maar wat er precies gebeurd is in de growshop is nog altijd onbekend. Misschien kan een nieuwe verklaring van Camil A. voor opheldering zorgen…

De advocaten willen graag weten hoe betrouwbaar stappentellers op telefoons zijn, omdat die gebruikt zijn om het tijdstip van de kwartetmoord te bepalen. De jongste zoon heeft daarnaast meerdere verzoeken ingediend voor nieuw onderzoek. Er werd genetisch materiaal van hem gevonden op een losgetrokken kabel van het beveiligingssysteem van de growshop, maar zijn advocaten werpen tegen: “Mogelijk komt die kabel van een heel andere locatie.”

Ontlastend bewijs

Ook moeten de vader en broer van de jongste zoon opheldering geven over de vraag waarom er bloed van een van de slachtoffers in hun auto zat; het meeste bloed op de leuning van de stoel waarop de jongste zoon zat. Als laatste willen de advocaten laten onderzoeken of er kruitresten op het petje dat hun cliënt op 13 november 2018 droeg, zit. Worden er geen sporen gevonden, dan zal dit als ontlastend bewijs gebruikt worden.

➡ Méér weten over de Enschedese kwartetmoord? Bestel hier het boek Kwartetmoord van Jan Colijn en Tom Meerbeek