Nieuws Unsolved Mysteries

Unsolved Mystery na 25 jaar opgelost, maar waar is lichaam?

Bijna 25 jaar geleden, in 1996, verdween de 19-jarige Amerikaanse studente Kristin Smart spoorloos. Haar zaak werd behandeld in Unsolved Mysteries, maar dit leverde niets op. Tot gisteren, want toen verrichtte de politie een arrestatie.

Het medium KSBY News meldt dat agenten van San Luis Obispo County een man genaamd Paul Flores hebben gearresteerd voor de moord op Smart. De verdachte kwam al in 2016 in beeld bij de politie, maar die had de tijd nodig om een zaak tegen hem op te bouwen, zo stelt sheriff Ian Parkinson.

Nieuwe getuige in 2019

De autoriteiten kregen niet-gespecificeerd bewijsmateriaal in handen waardoor Flores wederom hoofdverdachte werd (dat was hij aanvankelijk ook al, omdat hij samen met haar gespot was), maar dat was nog niet genoeg. Drie jaar later, in 2019, trad vervolgens een nieuwe getuige naar voren, die óók naar de bewuste man wees. Volgens Parkinson meldde de desbetreffende getuige zich naar aanleiding van een podcast, genaamd Your Own Backyard.

Door de getuigenverklaring kreeg de politie toestemming om Flores af te luisteren, en dat bracht het balletje verder aan het rollen. Er werden huiszoekingsbevelen vervaardigd voor het huis van de verdachte in San Pedro, de woning van zijn ouders in Arroyo Grande én het huis van zijn zus. Op die laatste plek vonden agenten sporen die voldoende aanleiding gaven om de woning van Flores opnieuw binnenstebuiten te keren, mét succes.

Een tweede huiszoeking bij Flores’ vader was daarna óók al een schot in de roos, waarna Ruben Flores eveneens in de boeien werd geslagen; hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Sheriff Ian Parkinson mag niet onthullen wat er precies gevonden is, maar benadrukt wel dat het lichaam van Smart nog altijd spoorloos is. Desondanks wordt Paul Flores dus aangeklaagd voor moord.

Verdwijning van Kristin Smart

Kristin Smart, een Amerikaanse van Duitse komaf, bezocht op 25 mei 1996 een verjaardagsfeestje van een vriend. Om 2 uur ’s nachts werd ze stomdronken op het gazon van een van de buren gevonden door medestudenten (aan de California Polytechnic State University). Zij vergezelden haar naar haar studentenkamer, maar daarna werd ze nóóit meer gezien. De autoriteiten dachten aanvankelijk ‘dat ze op vakantie was gegaan’, maar kwamen bedrogen uit. Tussen 1996 en 2007 werd er meermaals naar de verdwenen studente gezocht en in 2002 werd ze officieel doodverklaard.