Documentaire

Tip: Horror at the Cecil Hotel op Discovery+

horror at the cecil hotel true crime dossiers

Er is een levensgrote kans dat je al lang klaar bent met Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op Netflix. Maar als je honger naar informatie over het Cecil Hotel en Elisa Lam nog steeds niet gestild is, dan is Horror at the Cecil Hotel op de minder bekende streamingdienst Discovery+ een aanrader!

Waar The Vanishing at the Cecil Hotel zich enkel en alleen op de zaak van Elisa Lam richt, pakt Horror at the Cecil Hotel het net iets anders aan. Discovery+ besteedt namelijk maar één aflevering aan de Canadese, waarna men zich richt op andere opmerkelijke zaken. Misschien heb je het namelijk wel voorbij horen en zien komen op Netflix: er is door de jaren heen véél meer gebeurd in het desbetreffende hotel aan Main Street in Los Angeles. Discovery+ kiest ervoor om twee zaken uit te lichten: Jack Unterweger en de ‘mysterieuze’ dood van Pauline Otton en George Gianinni, en daar kunnen wij je wel wat meer over vertellen.

Jack Unterweger

Niet alleen Richard Ramirez (de Night Stalker) gebruikte het Cecil Hotel als uitvalsbasis, ook Jack Unterweger deed het aan tijdens zijn moordpartijen. Deze seriemoordenaar was een Oostenrijkse journalist die zijn vrije tijd gebruikte om prostituees te wurgen met hun eigen bh’s. Tijdens het verblijf van Unterweger in het Cecil Hotel werden er in Los Angeles drie prostituees vermoord. De politie wist een verband te leggen met zes onopgeloste zaken uit Oostenrijk en er volgde een heuse klopjacht. Uiteindelijk werd hij gearresteerd in Miami, waarna hij levenslang kreeg. Achter de tralies gedroeg de Oostenrijker zich voorbeeldig, waarna hij in 1990 voorwaardelijk op vrije voeten werd gesteld. Unterweger kon zich echter niet bedwingen en keerde terug naar Californië, om zijn moordtocht ‘gewoon’ voort te zetten. De seriemoordenaar eiste in totaal elf slachtoffers.

Pauline Otton en George Gianinni

Op 12 oktober 1962 kreeg Pauline Otton (27) knallende ruzie met haar echtgenoot Dewey. Ze zag geen uitweg meer en sprong van de negende verdieping van het Cecil Hotel. Otton kwam terecht op George Gianinni (65), een toevallige voorbijganger, en de twee lieten gelijk het leven. Aanvankelijk dacht de politie Pauline en Gianinni samen gesprongen waren, maar onderzoek wees anders uit.

Bekijk hier Horror at the Cecil Hotel

Benieuwd naar ons dossier over het Cecil Hotel en Elisa Lam? Dat vind je hier