Nieuws

Speurhonden slaan aan in zoekgebied Sumanta Bansi

sumanta bansi twee true crime dossiers

Dit weekend sloegen zoekhonden van Stichting SIGNI aan in recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude, op een plek waar mogelijk menselijke overblijfselen liggen. Gedacht wordt aan de in 2018 verdwenen studente Sumanta Bansi.

Grondig onderzoek

De politie voerde eerder al verschillende zoekacties uit in het hierboven genoemde natuurgebied, maar die leverden niets op. Daarom besloot SIGNI dit weekend om het heft in eigen hand te nemen, mét resultaat dus. Dat meldt de stichting in ieder geval aan De Telegraaf en dit wordt ook bevestigd door de politie. Op woensdagochtend gaat die de desbetreffende locatie aan een grondig onderzoek onderwerpen.

Sharmila, de moeder van Sumanta, reageert: “Dit is ontzettend mooi nieuws. We zijn onlangs door het Openbaar Ministerie Noord-Holland geïnformeerd dat het zoeken voorlopig gestaakt is en alleen bij echt nieuwe aanwijzingen nieuwe pogingen zouden worden ondernomen. Dat was teleurstellend, maar we hadden er ook alle begrip voor. Dat er nu toch weer serieus gekeken wordt, is fantastisch.”

Google-data

Op basis van data van Google op de telefoon van hoofdverdachte Manodj B. concluderen de politie en het Openbaar Ministerie dat recreatiegebied De Hulk een van de gebieden waar het lichaam van Sumanta gedumpt kan zijn. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit (vertrouwelijke) stukken uit het onderzoek, genaamd Castrop.

Op 18 februari 2018 werd de 22-jarige studente Sumanta voor het laatst gespot. Manodj had, ondanks dat hij getrouwd was, een geheime relatie met de jonge vrouw, die zwanger van hem raakte. De bewijslast tegen de man is stevig, want volgens onderzoekstukken heeft hij onder meer gezegd: ‘ik heb haar gewoon vermoord, haar die avond doodgemaakt, zo door het hart zeg maar’ en ‘rechercheurs zijn niet dom hoor, die weten wel wat er bij ons is gebeurd’.

Vader Dwarka ‘zwakste schakel’

In gesprekken met zijn broer noemde hij zijn vader Dwarka de ‘zwakste schakel’. Hij moest vooral ‘zijn klepper houden’, en ook deed Manodj uitlatingen over het laten verdwijnen van het moordwapen, ‘de plek in het bos’ en ‘een schep’.

De politie vaardigde nu al drie keer een zoekactie uit naar het lichaam van Bansi, maar al dat speurwerk leverde geen stoffelijk overschot op. Wel werd er een deel van een schep gevonden, waarvan de politie vermoedt dat het is gebruikt bij het begraven van het lichaam.