Nieuws

Sadistische Duitse kannibaal ‘at slachtoffer op’

kannibalisme true crime dossiers

Een 41-jarige Duitser is aangeklaagd voor moord. Hij zou zijn datingpartner Stefan T. hebben gedood, in stukken hebben gezaagd en vervolgens hebben opgegeten, aldus het dagblad BILD.

Vermoord en in stukken gezaagd

In september 2020 ontmoette de vermeende kannibaal zijn slachtoffer via een datingsite. Volgens de officier van justitie zou de dader, Stefan R. genaamd, zijn slachtoffer vervolgens vermoord hebben in zijn appartement in de Duitse hoofdstad Berlijn, om zo zijn ‘seksuele driften te bevredigen’.

Vervolgens zou de Duitser het lijk van zijn 43-jarige slachtoffer in stukken hebben gezaagd, om vervolgens op verschillende plekken in Berlijn delen van het lichaam achter te laten. De openbaar aanklager stelde in de rechtszaal dat R. een ‘sadistisch-kannibalistisch’ seksueel motief had.

Leraar op een middelbare school

Wandelaars vonden botresten in een bosrijke omgeving in Berlijn, waarna het misdrijf aan het licht kwam. Onderzoek wees uit dat het om stoffelijke resten van Stefan R. ging, een Duitse monteur die al sinds 5 september 2020 werd vermist. Er werden politiehonden ingezet en die brachten de autoriteiten naar het appartement van de verdachte, die op dat moment als wiskunde- en scheikundeleraar werkte op een middelbare school. Op 18 november van het afgelopen kalenderjaar werd T. in de kraag gevat en in de gevangenis geplaatst.

Het appartement van de man werd doorzocht en daarbij deed de politie een afschrikwekkende ontdekking. De agenten belast met het onderzoek vonden namelijk een zaag, een lege vriezer met daarin bloedresten en 25 kilo van het stofje natriumhydroxide. Dat middel is geschikt om menselijke resten mee op te lossen. In de zoekgeschiedenis van Stefan R. werden bovendien zoekopdrachten gevonden die met kannibalisme te maken hadden; waarschijnlijk heeft zijn moordenaar hem dus ook deels opgegeten…

Chatgesprekken gevonden

Daarnaast vond de politie ook chatgesprekken tussen R. en zijn slachtoffer T. op een bekend ‘homoplatform’. De twee spraken af om elkaar te ontmoeten, maar die date is Stefan R. dus vermoedelijk fataal geworden.