Nieuws

Renée vermoord en in brand gestoken: “We zijn er kapot van”

renee true crime dossiers

Bij de Haagsche Rugby Club (HRC) is de moord op de jonge rugbyster Renée keihard aangekomen; iedereen is in diepe rouw. Een 41-jarige man wordt verdacht van het vermoorden van de vrouw én het in brand steken van haar lichaam…

“Ze is gewoon uit het leven gerukt”

Haar trainer Bonni May zegt tegen RTL Nieuws: “Ze is gewoon uit het leven gerukt, door toedoen van een ander. We zijn er kapot van.” De verslagenheid bij het damesteam is gewoonweg enorm: “Iedereen is heel verdrietig en aangeslagen. We zijn de hele dag met elkaar aan het bellen en appen over wat er gebeurd is.”

In de voorbije week organiseerde HRC een stille tocht: “Het was een initiatief van het team, maar uiteindelijk zijn er zo’n 300 mensen op afgekomen. Dat geeft natuurlijk steun, maar het hele gebeuren is gewoon in- en intriest.”

Nooit thuis aangekomen

Wat er precies gebeurd is, is nog altijd niet bekend. Zaterdag (22 mei) was Renée nog aanwezig bij een uitje van haar team, vertelt May. Volgens hem is ze daarna kort naar een vriendin gegaan, om zich aan te sluiten bij een feestje van een van haar teamgenoten… “Daarna zou ze naar huis gaan, maar daar is ze nooit aangekomen. Dat was de laatste keer dat we haar hebben gezien.”

Zondagochtend werd haar lichaam in alle vroegte gevonden na een brandmelding in de Doornikestraat in Den Haag. Vervolgens duurde het een paar uur alvorens een 41-jarige man in de kraag gevat werd in verband met haar dood. Het Openbaar Ministerie in de politie hoofstad van Nederland heeft inmiddels laten weten dat de desbetreffende man verdacht wordt van doodslag of moord op Renée, en het in brand steken van haar lichaam.

“Nu is ze er niet meer…”

May: “Een groter contrast kun je niet krijgen. Die zaterdag was zo’n geweldige dag. Renée was vrolijk en we hebben zo’n plezier gehad met het team. En nu is ze er niet meer.” Ook Pieter Hoog, voorzitter van HRC, is er kapot van: “Ze was heel lief en energiek, en ze had heel veel passie. Ze was echt een topsporter. Eerst in het schaatsen, later is ze overgestapt op rugby.”

Renée zal vooral gemist worden vanwege haar mooie karakter, vertelt May: “Sommige mensen stralen gewoon uit dat ze lief zijn. Renée was zo iemand. Ze had altijd begrip voor anderen, hielp waar nodig, was echt een steun en toeverlaat. En ze had altijd een glimlach op haar gezicht, zelfs als het wat minder ging. Ze was ontzettend vrolijk en enthousiast, en had heel veel energie. Een echte spring in het veld.”