Nieuws

Pool en Rotterdammer verdacht van aanslag op Peter R. de Vries

peter r de vries nog een keer true crime dossiers

Op dinsdagavond werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries van dichtbij door het hoofd geschoten. Vrij snel daarna hield de politie drie verdachten aan, van wie twee op de snelweg A4 ter hoogte van de afrit Leidschendam.

Pool en Rotterdammer

De Telegraaf maakt op woensdag bekend dat het om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, woonachtig in het Gelderse dorpje Maurik, en een 21-jarige inwoner van Rotterdam gaat. De derde verdachte is vandaag vrijgelaten. De Pool en de Rotterdammer zitten in volledige beperkingen en worden op vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In de avond en nacht verrichtte de politie verschillende huiszoekingen in Tiel, Maurik en Rotterdam, zo meldt de politie in een persbericht. Bij deze huiszoekingen zijn meerdere gegevensdragers en munitie in beslag genomen.

De derde man die op dinsdag aangehouden werd in Amsterdam is een 18-jarige Amsterdammer, maar hij is geen verdachte meer in het onderzoek en daarom is hij vrijgelaten.

Vijf schoten

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries was op dinsdagavond zoals zo vaak te gast in het programma RTL Boulevard. Hij verliet de studio en ging op weg naar de parkeergarage waar zijn auto geparkeerd stond, toen hij van dichtbij onder vuur genomen werd. Er werd vijf keer op hem geschoten en hij werd onder meer in het hoofd geraakt. Er werd eerste hulp verleend en De Vries werd snel afgevoerd naar het ziekenhuis en ‘vecht daar nu voor zijn leven’. Verdere informatie over zijn toestand hebben we niet.

Royce de Vries

De zoon van Peter R. de Vries, Royce, heeft inmiddels op de verschrikkelijke gebeurtenis gereageerd via Twitter. Hij schrijft: “Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.”