Nieuws

Politieagent bekent moord op Sarah Everard

sarah everard truecrimedossiers

De Britse politieagent Wayne Couzens heeft op vrijdag toegegeven dat hij de Londense Sarah Everard heeft vermoord. Na maanden van ondervragingen brak hij eindelijk en bekende hij zijn verschrikkelijke daad.

Vage verklaring

Begin juni had hij al bekend de 33-jarige marketingmedewerkster in maart te hebben ontvoerd en verkracht, maar verder was zijn verklaring redelijk vaag te noemen. Couzens zei namelijk verantwoordelijk te zijn voor de dood van Everard, maar voegde daaraan toe dat hij haar niet had vermoord…

Volgens verschillende Britse media is hij daar nu dus op teruggekomen. De 48-jarige Couzens heeft alsnóg bekend dat hij de jonge vrouw om het leven heeft gebracht. Politiecommissaris Cressida Dick is naar eigen zeggen ‘ziek, boos en ontgoocheld’ na de bekentenis van de agent. De BBC citeert haar: “Iedereen bij de politie voelt zich verraden.”

Onderzoeken naar twaalf andere agenten

Eind september gaat de rechtszaak tegen Couzens van start. Daarnaast lopen er in het Verenigd Koninkrijk nog onderzoeken naar twaalf andere agenten. Deze kwamen onder een vergrootglas te liggen door het onderzoek naar de moordenaar van Everard. Volgens Sky News zijn de onderzoeken nog niet afgerond.

Everard had op 3 maart een vriendin bezocht en liep ’s avonds alleen naar huis in Londen. Rond half tien werd ze nog gefilmd door een videodeurbel in de buurt van haar huis, maar vervolgens verdween ze spoorloos. De verdwijningszaak hield Groot-Brittannië dagenlang in zijn greep. Opsporingsfoto’s en de laatste beelden van Everard kwamen continu voorbij in kranten, op tv en internet. Twee dagen geleden werd er dus een lichaam gevonden in het graafschap Kent, ongeveer anderhalf uur rijden van de plek waar Everard was verdwenen.

Volksopstand

Couzens, een Londense politieagent woonachtig in het plaatsje Deal, werd niet lang daarna opgepakt. De zaak schokte héél Groot-Brittannië en overal en nergens kwamen vrouwen in opstand, omdat zij zich onveilig voelden in hun eigen land. Massaal lieten ze weten het eng te vinden om ’s avonds en ’s nachts alleen naar buiten te gaan.