Nieuws

Politie zoekt in Antwerpse loods naar mogelijke vermoorde ‘Tante Jillal’

naima jillal true crime dossiers

De politie denkt een doorbraak te hebben bereikt in de zoektocht naar de vermiste en waarschijnlijk vermoorde ‘Godmother of Coke’ Naima Jillal. In een loods in de haven van Antwerpen zijn mogelijk sporen gevonden van de 52-jarige sleutelfiguur in de internationale cocaïnehandel.

Godmother of Coke

Naima Jillal is een van de weinige vrouwen die doorbreekt tot de absolute top van de onderwereld. De naam van de 52-jarige Godmother of Coke komt al sinds 2015 voor in onderzoeken naar grote drugstransporten. Jillal wordt gezien als een soort ‘cokemakelaar’. Ze heeft een enorm netwerk aan corrupte contacten en dat wendt ze aan om kopers en verkopers van cocaïne bij elkaar te brengen. Ze werkt daarom samen met belangrijke spelers in de Mocro Maffia. Het gaat dan om mannen zoals Mustafa F. en Roger P. (alias Piet Costa), het vermoedelijk brein achter de in 2020 aangetroffen martelcontainers in het Brabantse plaatsje Wouwse Plantage.

Het zijn één voor één grote rivalen van topcrimineel Ridouan Taghi, wat wel aangeeft in welke kringen Naima Jillal zich bevindt. De risico’s die ze neemt door deze grote namen uit de onderwereld aan elkaar voor te stellen, zijn ongekend groot. ‘Tante Naima’ leeft de laatste jaren vooral in Spanje, maar komt in 2019, vermoedelijk voor zaken, halsoverkop terug naar Amsterdam. Daar stapt ze bij een onbekend persoon in een donkere Volkswagen, waarna er nooit meer iets van haar vernomen wordt.

Loods afgegraven

In het programma Crime Desk meldt misdaadjournalist Mick van der Wely een doorbraak: “De afgelopen dagen is er heel intensief gezocht door de Belgische en Nederlandse politie in een loods in het Antwerpse havengebied, en eigenlijk is het de eerste keer sinds haar verdwijning dat er concreet is gezocht naar haar lichaam.” Dat gebeurde in het geheim en de grond van de desbetreffende loods is volledig afgegraven, op zoek naar sporen. Van der Wely weet: “Er zijn spectaculaire dingen gevonden, onder meer kledingstukken en een handtas. Daar wordt nu forensisch onderzoek op uitgevoerd, om te kijken of ze van Naima zijn geweest.”

“Er zijn nog een lichaamsresten gevonden”, aldus de journalist, “maar het is lang geleden en daarom wordt de grond helemaal forensisch geanalyseerd of er stoffen of wat voor resten dan ook aangetroffen kunnen worden.”

Schokkende foto’s

De politie gaat ervan uit dat Naima Jillal niet meer in leven is. Vorig jaar doken er foto’s op in het criminele circuit die dat lijken te bevestigen. Daarop zou namelijk te zien zijn dat ledematen van ‘Tante Jillal’ zijn afgehakt. In de verdwijningszaak is de politie op zoek naar Jos L., ook wel Bolle Jos en Josje Breda genoemd. Als twintiger bouwde hij al een geduchte reputatie op als nietsontziende cocaïnehandelaar. Inmiddels is L. steenrijk en resideert hij naar verluidt in Dubai, waar hij een jetsetleven leidt.

De loods waar de politie nu onderzoek doet, aan de Haifastraat aan de rand van de Antwerpse haven, kwam al eerder in het nieuws. Op 22 april 2020 werd hier een partij cocaïne van 4200 kilo in beslag in beslag genomen, waarna veertien verdachten werden opgepakt. Onder hen acht jonge mannen uit Amsterdam-Zuidoost, die nog altijd in de cel zitten in België.