Nieuws

Politie krijgt vijf tips binnen na heropenen coldcasezaak Sjaak Gerwig

sjaak gerwig true crime dossiers

Het heropenen van de coldcasezaak van Sjaak Gerwig is niet voor niets geweest. Via Twitter maakt de politie namelijk bekend dat men vijf tips heeft binnengekregen over de moord op de achttienjarige Utrechter.

Dicht bij homo-ontmoetingsplaats

In 1995 werd Gerwig dood gevonden in het water bij Laagraven, tussen Utrecht en Houten, waar toentertijd een homo-ontmoetingsplaats was. De jongen was op zijn hoofd geslagen, maar de dader werd nooit gevonden…

Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft de politie de coldcasezaak heropend. Een onderzoeksteam werkt met het scenario dat Sjaak een financieel conflict had met iemand in de wijk waar hij woonde. Dit zou de aanleiding kunnen zijn geweest voor de moord op de Utrechter. Het was al geruime tijd bekend dat Gerwig in de laatste maanden van zijn leven geregeld gokte.

“Al vijf waardevolle tips binnen”

De nieuwe informatie was reden genoeg voor de politie om opnieuw aandacht te schenken aan de zaak, er werd in de afgelopen dagen bijvoorbeeld geflyerd in Utrecht. Via Twitter maakt de politie bekend: “De eerste 24 uur hebben we al vijf waardevolle tips binnen. Top! Ook hebben we gisteren op straat veel hoopvolle gesprekken gehad. Sommige bewoners hebben nog veel herinneringen aan Sjaak Gerwig.” De nabestaanden van Gerwig zijn blij dat er weer aandacht is voor de zaak.

Peter R. de Vries

Eigenlijk was het de bedoeling dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries op 8 juli wat aandacht zou schenken aan de zaak van Sjaak in de uitzending van RTL Boulevard. De politie stond daarover namelijk in nauw contact met de bekende journalist. Op dinsdagavond werd er echter een moordaanslag gepleegd op De Vries, die van vlakbij door het hoofd werd geschoten. De misdaadverslaggever vecht op dit moment voor zijn leven in het ziekenhuis.

Sjaak Gerwigs ouders zijn inmiddels overleden, maar zijn zusje Laura heeft het nog altijd moeilijk met de moord. Zij werd veertien jaar oud op de dag dat Sjaak dood aangetroffen werd en sindsdien heeft ze haar verjaardag nooit meer gevierd. Een tijdje geleden liet ze via de politie weten: “Als ik nu broers en zussen bij elkaar zie, en ze maken ruzie, dan word ik boos. Wees dankbaar voor wat je hebt, denk ik dan, want ik heb niks meer.”