Nieuws

Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam, verdachte aangehouden

peter r de vries true crime dossiers

De bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries is op dinsdagavond neergeschoten in Amsterdam, op de Lange Leidsedwarsstraat. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, zo schrijft Het Parool.

Te gast bij RTL Boulevard

Volgens onbevestigde berichten is de misdaadjournalist door het hoofd geschoten. De schietpartij vond omstreeks half acht plaats op de Lange Leidsedwarsstraat, bij het Leidseplein in Amsterdam. Dat is waar het televisieprogramma RTL Boulevard wordt opgenomen, en Peter R. de Vries was daar vanavond te gast.

Een buurtbewoner zat op het tijdstip van de aanslag in een café en laat weten: “Het ging maar door, vier of vijf keer. Ik dacht eerst dat het vuurwerk was.” Ze liep naar de Lange Leidsedwarsstraat, waar ze woont, en schrok: “De straat stond helemaal vol met mensen.”

“Ernstige toestand”

De politie Amsterdam communiceert: “Op de Lange Leidsedwarsstraat is zojuist een man neergeschoten. Meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen en de politie is nog op zoek naar de verdachte(n). Verdere informatie volgt. Heeft u iets gezien of informatie? Bel 112.” Daarna schrijft de politie nog: “Neergeschoten slachtoffer Lange Leidsedwarsstraat is in ernstig gewonde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is met veel eenheden bezig met een zoekactie naar de verdachte. Was u getuige of heeft u beeldmateriaal? Meld het ons via 0900-8844.”

De Vries is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Er is een traumahelikopter opgeroepen en de brandweer is ook ter plaatse ter assistentie. De politie is ondertussen op zoek naar een lichtgetinte man met een tenger postuur, een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Een politiewoordvoerder vertelt: “Nu zijn we bezig met de zoekactie, sporenonderzoek en natuurlijk hulpverlening. Motieven en achtergronden komen pas in een veel later stadium aan de beurt.”

Update 21.00 uur: verdachte aangehouden

Volgens het Algemeen Dagblad is er een verdachte aangehouden voor de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De man werd klemgereden door meerdere politievoertuigen op de A2 bij Breukelen.