Nieuws

Peter R. de Vries geeft persconferentie over Tanja Groen

peter r de vries true crime dossiers

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft aangekondigd op woensdag met een persconferentie te komen over Tanja Groen. De journalist staat de ouders van de verdwenen studente al sinds 1993 bij.

Wat De Vries precies gaat melden is onduidelijk, maar van een doorbraak in de zaak is geen sprake. In de afgelopen week zette de politie een nieuwe zoekactie naar Groen op touw in het natuurgebied de Strabrechtse Heide, maar die leverde niets op.

Bijzondere en nieuwe initiatieven

Op de persconferentie zal de misdaadverslaggever een ‘aantal bijzondere en nieuwe initiatieven’ toelichten, die moeten leiden tot de oplossing van het verdwijningsmysterie. De vader en moeder van Tanja Groen zullen bij het persmoment in een hotel in Naarden aanwezig zijn. De twee kregen op woensdag te horen dat de nieuwe zoekactie naar hun dochter op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant niets op had geleverd…

De nieuwe speursessie werd op touw gezet naar aanleiding van verklaringen in het onderzoekdossier, die erop zouden duiden dat het lichaam van Groen in een bepaald gedeelte van de heide, vlak bij een klein ven, begraven zou zijn. De zoektocht bleek echter tevergeefs.

Politie geeft niet op

De politie laat de zaak echter niet rusten en heeft aangekondigd aan de slag te gaan met andere scenario’s die nog op de plank liggen. Ook zijn er weer nieuwe tips binnengekomen bij het coldcaseteam. Vermoedelijk zal Peter R. de Vries daar het een en ander over vertellen op de ingelaste persconferentie.

Tanja Groen fietste in de maand september van 1993 van de studentensociëteit in Maastricht naar haar huis in Gronsveld, een ritje van slechts acht kilometer, maar kwam daar nooit aan. Een tijdlang beheerste het verdwijningsmysterie het nieuws en er werd op verschillende plekken naar het meisje gezocht, zónder resultaat. Vaak wordt de veroordeelde (en inmiddels overleden) moordenaar Wim S. met de zaak van Groen in verband gebracht. S. verbleef ten tijde van haar verdwijning in de buurt, op een camping in Valkenburg, maar verklaarde niks met de zaak te maken te hebben. Achter de tralies kwam hij daar dus naar verluidt op terug. Pieter Knabben, die in de gevangenis in de cel naast die van S. zat, vertelde in het Algemeen Dagblad: “Hij heeft tegen mij elf moorden opgebiecht.”

➡ Meer weten over Wim S., misschien wel de grootste seriemoordenaar die Nederland ooit gekend heeft? Lees dan dit artikel!