Nieuws

Peter R. de Vries: 1 miljoen euro voor gouden tip Tanja Groen

tanja groen true crime dossiers

Peter R. de Vries heeft op woensdag een persconferentie gegeven over de in 1993 verdwenen studente Tanja Groen, waarin hij aankondigde 1 miljoen euro in te willen zamelen. Die beloning wordt vervolgens uitgeloofd voor de gouden tip in het verdwijningsmysterie.

210.000 euro

De bekende misdaadverslaggever heeft al meer dan 210.000 euro opgehaald voor zijn nieuwe stichting De Gouden Tip. Dat kunnen we zien op de website van het initiatief, waarop valt te lezen: “Stichting De Gouden Tip beoogt om via crowdfunding gelden te verwerven die gebruikt zullen worden als beloning in zogenoemde coldcases en om slachtoffers van misdrijven bij te staan. In eerste instantie gaat het om de opsporing/vondst van Tanja Groen, die sinds 31 augustus 1993 is vermist.”

Na 27 jaar is de verdwijning van Tanja Groen nog altijd onopgelost. Onlangs werd er een nieuwe zoekactie op touw gezet in het natuurgebied De Strabrechtse Heide, maar die leverde niets op. De ouders van Tanja reageerden teleurgesteld, maar hadden al rekening gehouden met die uitkomst. In de laatste decennia waren er immers wel meer zoektochten die tot niets leidden.

“Lichaam moet worden gevonden”

Tanja Groen fietste in de maand september van 1993 van de studentensociëteit in Maastricht naar haar huis in Gronsveld, een ritje van slechts acht kilometer, maar kwam daar nooit aan. Peter R. de Vries kan er maar moeilijk mee omgaan dat er nog altijd geen doorbraak is in de zaak. Vandaar ook zijn nieuwe actie, waar overigens wél een keiharde voorwaarde aan wordt gesteld: “Het lichaam van Tanja moet worden gevonden.” Anders wordt de geldprijs dus niet uitgekeerd.

Op zijn persconferentie, die overigens bij werd gewoond door de ouders van Tanja, vertelde de misdaadverslaggever: “Het is een bijzondere dag. Het is de verjaardag van Tanja Groen. Deze mensen kunnen deze dag al 27 jaar niet meer met hun dochter vieren. Ze zou vandaag 46 jaar zijn geworden. Zij geloven niet dat hun dochter nog leeft. Maar de kans dat ze nog wel leeft, sloopt hen. Er moet duidelijk worden wat met Tanja is gebeurd. Hoe confronterend ook. Ze komen inmiddels zelf op leeftijd. Hun grootste angst is dat ze niet weten wat met hun kind is gebeurd.”

➡ Meer weten over de vermissing van Tanja Groen? Pak ons dossier erbij!