Nieuws

Oud-politieagent blijkt seriemoordenaar: 40 lichamen in achtertuin

chavez el salvador truecrimedossiers

In het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft de politie een man opgepakt op verdenking van tientallen moorden. Er zijn al 24 lichamen opgegraven in zijn achtertuin, maar de autoriteiten vermoeden dat het totaal weleens neer kan komen op veertig.

Groot aantal lichamen

De eerste lichamen werden begin mei al geborgen. Dat gebeurde na de arrestatie van Hugo Ernesto Osorio Chávez (51), die opgepakt werd voor de moord op een 57-jarige vrouw en haar 26-jarige dochter. De oud-politieagent lijkt echter heel wat meer op zijn kerfstok te hebben, want sindsdien hebben forensisch onderzoekers een groot aantal stoffelijke overschotten gevonden in zijn achtertuin.

De desbetreffende forensisch experts zijn nog altijd keihard aan het werk op het land van de verdachte in het stadje Chalchuapa. De autoriteiten vermoeden dat het nog wel een maand kan duren alvorens alle lichamen zijn geborgen, pas dan weten we hoeveel slachtoffers Chávez gemaakt heeft.

‘Ligt mijn geliefde erbij?’

Het is al dagenlang een drukte van jewelste bij het terrein van de oud-agent, waar zich veel Salvadorianen verzameld hebben die denken dat hun vermiste familieleden daar mogelijk liggen. Hun DNA wordt afgenomen, om dat vervolgens te kunnen vergelijken met het genetisch materiaal van de gevonden lichamen.

Volgens de politie is er bij de slachtoffers van Chávez sprake geweest van seksueel geweld, en zijn er al zeker tien mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. In welke hoedanigheid precies moet later duidelijk worden.

Seksueel overschrijdend en agressief gedrag

De verdachte werd in 2005 door het politiekorps ontslagen wegens seksueel overschrijdend en agressief gedrag. Men vermoedt nu dat hij ook in opdracht van anderen moorden heeft gepleegd, als een soort hitman. Hij heeft in ieder geval al één bekentenis afgelegd: de moord op de 57-jarige vrouw en haar 26-jarige dochter heeft de potentiële seriemoordenaar opgebiecht.

Landen in Midden- en Zuid-Amerika worden opvallend vaak als uitvalsbasis gebruikt door seriemoordenaars. Die halen minder vaak de publiciteit dan hun tegenhangers uit de Verenigde Staten, maar hun slachtofferaantallen liegen er niet om, zoals je in dit artikel kunt lezen.