Unsolved Mysteries

Net sluit zich rondom Lester Eubanks: Los Angeles-regio gespot

Lester-Eubanks-Unsolved-Mysteries-Netflix

De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar Lester Eubanks en richten hun aandacht daarbij op de regio van Los Angeles. Vorig jaar verscheen de zaak van Eubanks in Unsolved Mysteries op Netflix. Het zorgde voor flink wat nieuwe aanwijzingen, waarmee de U.S. Marshalls aan de slag zijn gegaan.

Zoektocht in Los Angeles

In de aflevering Death Row Fugutive van Unsolved Mysteries stond de verdwijning van Lester Eubanks centraal. De algemene aanname is dat hij nog altijd in leven is, zo staat hij sinds 2018 op de lijst van de vijftien meest gezochte mensen in de Verenigde Staten. In de aflevering werd aangegeven dat er signalen zouden zijn dat Eubanks zich onder een valse naam schuil had gehouden in de buurt van Detroit. Autoriteiten houden er nu echter rekening mee dat hij zich al die tijd heeft opgehouden in de regio Los Angeles. Na de uitzending van Unsolved Mysteries hebben de U.S. Marshalls meerdere foto’s ontvangen waarin Eubanks te zien was in Los Angeles, waaronder bij een voormalige fabriek in Gardena. Het vermoeden bestaat nu dat hij de regio uiteindelijk toch nooit heeft verlaten.

Verdwenen bij kerstinkopen

Op 14 november 1965 vermoordde Lester Eubanks de toen veertienjarige Mary Ellen deener. Ze was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Eubanks was al twee keer eerder opgepakt voor een zedendelict en voorwaardelijk vrij na een poging tot verkrachting. De rechter gaf hem de doodstraf, maar deze werd in 1972 afgeschaft. Zijn straf werd omgezet in levenslang, echter met behoorlijke vrijheden. Zo mocht hij een jaar later met vier gevangenen kerstinkopen doen zonder bewaker. Drie uur later moest hij zich weer melden, maar bleek te zijn verdwenen. Een aantal keer zaten ze hem vervolgens op de huid, aangehouden werd Lester Eubanks nooit meer.