Nieuws

Nabestaanden vermoorde Toon boos: ‘Wij horen niets’

toon sweegers true crime dossiers

Toon Sweegers werd in april 2018 op Den Bult in Eindhoven in zijn auto doodgeschoten, maar het politieonderzoek heeft nog niets opgeleverd. Zijn nabestaanden zijn zwaar teleurgesteld: “Wij horen al anderhalf jaar helemaal niets van hen. Waarom is die moord nog steeds niet opgelost?”

“Wij zijn enorm teleurgesteld in de politie”

Mo Gigold, de vriend van Sweegers’ dochter Viviana, deed op woensdagavond in het RTL5-programma Crimedesk een wanhopige oproep: “Het is te bizar voor woorden. Wij zijn enorm teleurgesteld in de politie. Er zijn zó veel videobeelden beschikbaar, onder meer van de dader die in een donkere Renault Clio wegreed. Er is nog niets uit dat hele onderzoek gekomen. Onvoorstelbaar!”

Sweegers werd in de ochtend van 12 april 2018 dood aangetroffen in zijn klassieke Mercedes-cabriolet. De avond ervoor was hij bij een vriendin op bezoek geweest, maar er zit dus helemaal geen schot in de zaak. Gigold: “Wij horen er tenminste niets over…”

Acht schietpartijen in twee jaar tijd

De moord op Sweegers wordt in verband gebracht met de liquidatie van Frank Kerstens, één jaar later. Hij werd op klaarlichte dag op de Beukenlaan, niet ver van Den Bult in Eindhoven, doodgeschoten. Er was een behoorlijke geweldsexplosie in de lichtstad van Nederland; in twee jaar tijd waren er maar liefst acht schietpartijen. “Ook daarvan is nog helemaal niets opgelost”, aldus Gigold.

70.000 euro voor de gouden tip

De familie van Sweegers loofde eerder 50.000 euro uit voor de gouden tip en die beloning staat nog steeds. Ook justitie is op zoek naar informatie en heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd. De uitzending van Crimedesk op woensdagavond heeft verschillende tips opgeleverd. Een woordvoerder van RTL5 wil niet aan het Algemeen Dagblad vertellen hoeveel dat er precies waren: “Maar er zijn zeker bruikbare meldingen bij.” De politie kan of wil zich nog niet uitlaten over de tussenstand van het moordonderzoek.