Nieuws

Dit is het mysterieuze filmpje van Elisa Lam in de lift van het Cecil Hotel

Elisa Lam Cecil Hotel in lift

Het mysterieuze filmpje van Elisa Lam in de lift van het Cecil Hotel. De Canadese verdween op 1 februari 2013 spoorloos en meer dan twee weken later werd haar lichaam teruggevonden in de watertank op het dak van het hotel. Wat is er met haar gebeurd? Het enige aanknopingspunt dat we hebben, is een griezelige video…

The Vanishing at the Cecil Hotel

Op 10 februari 2021 komt de streamingdienst Netflix met de documentaire Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. De miniserie, bestaande uit vier afleveringen, vertelt het verhaal van Elisa Lam, een studente aan de University of British Columbia in Vancouver, Canada. Begin 2013 vertrok de Canadese naar de Verenigde Staten voor een tripje door Californië, waar ze onder meer de San Diego Zoo bezocht, om vervolgens de bus te pakken naar Los Angeles en het Cecil Hotel. Op 31 januari van dat jaar namen haar ouders, die al een tijdje niks meer van ‘hun’ Elisa vernomen hadden, contact op met de politie om haar op te geven als vermist.

Mysterieus filmpje

De Los Angeles Police Department (LAPD) had echter bijzonder weinig aanknopingspunten, al beschikte men wel over een, op zijn zachtst gezegd, mysterieus filmpje. Op 1 februari gaf Lam haar laatste teken van leven in de lift van het Cecil Hotel, waarbij ze opmerkelijk gedrag vertoonde. De studente maakte een ontzettend paranoïde indruk, en dat werd vastgelegd door een beveiligingscamera. De politie maakte de video openbaar en gaf op die manier het startsein voor een mediastorm.

Elisa Lam in de lift

In het filmpje, dat je hieronder kunt bekijken, zien we hoe Lam, gekleed in een rode hoodie, de lift binnenstapt en tegen de muur gaat staan, alsof ze zich wil verstoppen. Ze gaat toch weer naar buiten en doet een paar stappen, om vervolgens de lift weer binnen te gaan. De Canadese drukt vrijwel alle knopjes in, maar wacht niet op respons en besluit te vertrekken. Daarna ontbreekt dus ieder spoor. Op 19 februari werd het levenloze lichaam van Elisa teruggevonden in de watertank op het dak van het Cecil Hotel, nadat gasten geklaagd hadden over wegvallende waterdruk. De zaak is echter nóóit opgelost.

Elisa Lam in de lift van Cecil Hotel