Most Wanted Nederland

Most Wanted Nederland: Nationale Opsporingslijst

Nederland heeft zijn eigen Most Wanted lijst, die door de politie de Nationale Opsporingslijst wordt genoemd. Hier staan een twintigtal mannen en vrouwen op die naarstig worden gezocht door justitie, doordat ze worden verdacht of al veroordeeld voor diverse misdaden.

Nederlandse Opsporingslijst

De Nationale Opsporingslijst, ook wel afgekort als NOL, is een door de Nederlandse politie samengestelde lijst met personen van wie de identiteit bekend is en van wie de opsporing en aanhouding dringend gewenst is. Zowel door vergrijpen uit het verleden als dat ze een acuut gevaar kunnen vormen.

Niet iedere crimineel komt zomaar op de Nationale Opsporingslijst. Wanneer de politie er niet in slaagt om de persoon binnen de gewenste termijn te vinden, dan kan de politie bij het Openbaar Ministerie een verzoek indienen om iemand op de Most Wanted lijst te plaatsen. Daarop moet de landelijke officier van het Openbaar Ministerie toestemming geven om dit persoon daadwerkelijk op de lijst op te nemen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het persoon zelfs op de Europese Most Wanted lijst terecht komt van Europol. Op dit moment geldt dit voor twee Nederlanders: Tommy van der Sommen en Christo Hülters.

De Most Wanted lijst is zeer divers. Zo wordt er gezocht naar drugssmokkelaars, moordenaars, mishandelaars en mensen die gewelddadige overvallen hebben gepleegd. Ook staan er een viertal mannen op die worden verdacht van betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17. Dit alles vormt de Nederlandse Opsporingslijst. In onderstaande tabel kun je alle mensen vinden die momenteel door de politie worden gezocht. Daar waar beschikbaar leveren we ook extra informatie over deze personen.

Mosted Wanted Nederland

Naam Laatste Verblijfplaats*
Alex Kwame Fuachie Haarlem
Cengiz Akin Rotterdam
Christo Hülters Halsteren
Cumali Ata Turkije
Elizabeth Dizon Honrada
Gerel Palm Suriname
Hasen Amhased Aksema Goor
Igor Vsevolodovich Girkin
James Staurvik Mijdrecht
Jian Xia Haarlem
Leonid Volodomyrovych Kharchenko
Nazir Ahmad Chaudhry Zwolle
Neculaie Negura Tilburg
Oleg Yuldashevich Pulatov
Quincley Emanuel Poppen Sint-Maarten
Sergey Nikolayevich Dubinskiy
Shahin Gheiybe
Sharif Korz Zwolle
Tommy van der Sommen Spanje
Youssef Ben Hamou

* Dit is de laatste bekende verblijfplaats