Nieuws

Bizarre moorden en zelfmoorden in het Cecil Hotel

Cecil Hotel

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel op Netflix behandelt de verdwijning van Elisa Lam, maar er heeft zich nog veel meer afgespeeld in het hotel aan Main Street in Los Angeles. Vooral bij zelfmoordenaars was het populair, zó populair zelfs dat het Cecil Hotel in de volksmond omgedoopt werd tot The Suicide…

Vergif en kogel

Op 19 november 1931 werd er voor het eerst zelfmoord gepleegd in het Cecil Hotel. Een kamermeisje vond het ontzielde lichaam van een man genaamd W.K. Norton, die cyanidecapsules (vergif) had geslikt met de dood als gevolg. Een jaar later, in september 1932 werd het lijk van Benjamin Dodich (25) aangetroffen, hij had zichzelf door het hoofd geschoten.

Zelfmoord met scheermes

In juli 1934 werd Louis D. Borden dood gevonden op zijn kamer in het hotel. Hij had zijn eigen keel doorgesneden met een scheermesje. De politie trof meerdere zelfmoordbrieven aan, waarin Borden zijn slechte gezondheid de schuld gaf van zijn zelfmoord.

Dodelijke val

Het was maart 1937 toen men in de buurt van het Cecil Hotel een ijselijke kreet hoorde. Grace E. Magro was uit een raam gevallen en lag boven op een telefoonpaal. Ze leefde nog en werd naar het ziekenhuis gesneld, maar kwam daar toch te overlijden.

Dodelijke val 2, 3, 4 en 5

Waarom Magro viel weten we nog steeds niet, maar het Cecil Hotel (met zijn vele verdiepingen) is in zijn geschiedenis behoorlijk vaak gebruikt als plek om zelfmoord te plegen door naar beneden te springen. Robert Smith (35) deed dat in november 1947, op 11 februari 1962 werd hij gevolgd door Julia Frances Moore (50), op 12 oktober 1962 sprong Pauline Otton (27) van de negende verdieping (waarbij ze terechtkwam op een toevallige voorbijganger, die óók het leven liet), en op 20 december 1975 pleegde een Jane Doe (23) zelfmoord door van de twaalfde verdieping te springen. Zij had overigens ingecheckt onder de naam ‘Alison Lowell’, maar die bleek vals.

Baby uit het raam

In de maand september van 1944 verbleven Dorothy Jean Purcell (19) en haar vriend Ben Levine (38) in het Cecil Hotel. Purcell, die volgens eigen zeggen helemaal niet wist dat ze zwanger was, beviel in de badkamer van haar appartement van een baby. Ze gooide het jongetje uit het raam en het lijkje werd op het dak van een nabijgelegen gebouw gevonden. Dorothy Jean werd ontoerekeningsvatbaar verklaard en kreeg geen straf.

Duivenvriendin

Op 4 juni 1964 trof een hotelmedewerker het levenloze lichaam van ‘Pigeon Goldie’ Osgood aan in haar kamer. Ze was verkracht, geslagen, gestoken en haar hele verblijf was overhoop gehaald. Vlak bij haar lichaam lag de Los Angeles Dodgers-pet die ze altijd droeg en een zakje vol vogelzaak. Osgood dankte haar bijnaam aan haar liefde voor duiven, die ze altijd voerde. Een paar uur na de moord werd Jacques B. Ehlinger in de buurt gespot. Hij zat onder het bloed en werd gearresteerd, maar werd later vrijgesproken. De moord is nooit opgelost.