Nieuws

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden

peter r de vries nog een keer true crime dossiers

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is op donderdag op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de moordaanslag van vorige week dinsdag. Toen werd de bekende journalist van dichtbij door het hoofd geschoten na de uitzending van RTL Boulevard.

“Peter heeft geknokt tot het einde”

De familie en partner van De Vries vertellen in een officieel statement: “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

De familie, partner en naasten van de misdaadverslaggever willen zijn overlijden in alle rust verwerken en vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt op een later moment.

Groot verlies

RTL Nederland schrijft: “Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart.”

De uitzending van RTL Boulevard van vanavond om 18.30 uur staat volledig in het teken van de persoon Peter R. de Vries, zijn leven en zijn werk. RTL Boulevard verzorgt daarnaast rond 20.00 uur een extra uitzending. RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat de talkshow Humberto in het teken van Peter. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond.

Verdachten zitten nog vast

Op dinsdagavond 6 juli werd De Vries van dichtbij door het hoofd geschoten. Niet lang daarna werden er drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident in Amsterdam. Een van hen werd even later weer vrijgelaten, de andere twee – Kamil E. en Delano G., zoals we nu weten – zitten nog altijd vast. Zij werden aangehouden op de snelweg A4 bij Leidschendam.