Nieuws

Justitie pakt snel door in moordzaak Herman Rouwenhorst

rouwenhorst true crime dossiers

De politie in Kenia pakt snel door in de moordzaak van Herman Rouwenhorst. De twee hoofdverdachten van de moord op de Apeldoorner werden in de voorbije week in de boeien geslagen en zitten meteen drie weken langer vast.

Meer tijd

Dat geeft de rechtbank de tijd om meer bewijs te verzamelen tegen de verdachten, genaamd Timothy Omondi en Mary Nekesa. Riziki Cherono, de echtgenote van Rouwenhorst, zit al een tijdje in de cel als vermeende opdrachtgeefster.

Justitie in Kenia pakt snel door in de zaak van Rouwenhorst, zo is wel duidelijk. Op 25 juli werden Omondi en Nekesa opgepakt en een dag later dienden ze al in de rechtbank in Shanzu te verschijnen. Daar stemde de rechter in met het plan om de twee vermoedelijke moordenaars van Rouwenhorst drie weken langer vast te houden.

Cruciale details

Intussen zijn rechercheurs nog altijd bezig met het verzamelen van ‘cruciale details’ in de zaak. De onderzoekers checken bankafschriften, omdat Omondi met zijn ‘moordgage’ (3 miljoen Keniaanse shilling oftewel ruim 23.000 euro) een stuk grond gekocht zou hebben vlak bij Mombasa. “Daarop bouwde hij een huis met vier kamers voor naar schatting ruim 1,5 miljoen shilling (zo’n 11.775 euro) en kocht meubels voor ruim 500.000 shilling (3.925 euro)”, communiceert de politie.

In het huis van Omondi vond de politie bewijsmateriaal, bijvoorbeeld munitie van het kaliber 9 millimeter, handboeien, met bloed bevlekte schoenen en diverse mobiele telefoons en simkaarten. Forensisch onderzoek wees uit dat ook Nekasa aanwezig was op de plaats delict.

Liefde bekoeld

Het motief voor de moord hebben de autoriteiten al vastgesteld: de liefde tussen Rouwenhorst en zijn vrouw Cherono was ernstig bekoeld en de Nederlander wilde scheiden. “Nadat Rouwenhorst haar op de hoogte had gebracht van zijn voornemen, beraamde ze een complot om hem te elimineren”, aldus de politie.

Willem Rouwenhorst, de broer van Herman, zei op een eerder moment dat hij het allemaal niet kon bevatten: “Hij zou zijn verrast in zijn slaap. Dit is een grote verrassing voor onze familie. Dit geloof je gewoon niet. Je eigen broer die waarschijnlijk vermoord is. Ik moet gewoon doorwerken, maar ik denk nergens anders aan. Het is bizar, onwerkelijk en verschrikkelijk.”