Nieuws

Herman Rouwenhorst gruwelijk vermoord in Kenia: “Het is bizar”

rouwenhorst true crime dossiers

Een Nederlandse zakenman, Herman Rouwenhorst genaamd en afkomstig uit Apeldoorn, is op een behoorlijk gruwelijke manier vermoord in Mombasa, de tweede staf van Kenia. Hij werd gekneveld en vastgebonden, waarna hij om het leven werd gebracht.

Ambassade geïnformeerd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de 55-jarige Herman Rouwenhorst is vermoord, maar de precieze toedracht is nog onduidelijk. Een woordvoerder laat aan De Telegraaf weten: “De ambassade is door de autoriteiten geïnformeerd en volgt de ontwikkelingen op de voet.”

De Nederlander werd door politieagenten gevonden in een appartement dat onderdeel is van het Roco-complex, in een buitenwijk van Mombasa. Keniaanse media schrijven dat zijn handen en benen waren vastgebonden met touwen en dat er een prop in zijn mond was gestopt, zodat hij niet om hulp kon schreeuwen. Zijn stoffelijke overschot werd in bed aangetroffen.

Zwaargewonde beveiliger

Eerder werd er al een zwaargewonde bewaker gevonden. De beveiligingsbeambte van het Roco-complex werd met spoed en hevig bloedend naar het ziekenhuis (Coast General) gebracht, maar daar kon hij niet gered worden door de dokters van dienst. Voordat hij overleed zou hij gezegd hebben dat hij was aangevallen door meerdere mannen, die vervolgens doorliepen naar het appartement van Herman.

De politie werd gewaarschuwd door de Keniaanse partner van de Nederlander, die naar eigen zeggen door criminelen ontvoerd was. Ze claimde te zijn vastgebonden in haar autostoel. Haar geschreeuw alarmeerde agenten die in de buurt waren, waarna ze verklaarde dat ze vanaf haar woning onder dwang naar het hotel was gereden, aldus de plaatselijke media.

Politierapport

Daily Nation schrijft op basis van het politierapport: “Rond zeven uur in de ochtend kregen agenten van het Bamburi-politiebureau de melding van de vrouw, die ze hebben gevonden en gered. De vrouw gaf aan dat de kidnappers met haar wegreden van het appartement waar haar man zich bevond.”

De lichamen van Herman én de bewaker zijn inmiddels naar het Pandya-ziekenhuis getransporteerd, waar een autopsie uitgevoerd wordt. De politie is een onderzoek gestart en wil de daders koste wat kost vinden, zodat ze berecht kunnen worden.

“Het is bizar, onwerkelijk en verschrikkelijk”

Willem Rouwenhorst, de broer van Herman, reageert in de Stentor: “Hij zou zijn verrast in zijn slaap. Dit is een grote verrassing voor onze familie. Dit geloof je gewoon niet. Je eigen broer die waarschijnlijk vermoord is. Ik moet gewoon doorwerken, maar ik denk nergens anders aan. Het is bizar, onwerkelijk en verschrikkelijk.”