Nieuws

Gruwelijke moorden Atlanta door ‘seksverslaving’

robert aaron long true crime dossiers

Robert Aaron Long, de Amerikaan die verdacht wordt van drie verschillende schietpartijen in de omgeving van Atlanta, alle bij massagesalons, heeft schuld bekend. Het motief dat hij aandroeg bij zijn ondervraging is echter hoogst opmerkelijk te noemen.

Drie schietpartijen

Long (21) was twee weken geleden op drie verschillende plekken in en rondom de Amerikaanse stad Atlanta verantwoordelijk voor nachtelijke schietpartijen. Steeds nam hij massagesalons onder vuur en daarbij kwamen in totaal acht mensen om het leven. Na een klopjacht van enkele uren werd hij in de kraag gevat door de politie en in hechtenis genomen.

De omroep ABC onthult dat Long zijn ‘seksverslaving’ als reden opgaf voor de gruwelijke moordpartijen. Een woordvoerder van het Cherokee County Sheriff’s Office laat weten: “Long vertelde rechercheurs dat hij de massagesalons aanrekent dat ze een uitweg bieden voor zijn verslaving aan seks. Long vertelde dat zijn daden niet raciaal gemotiveerd zijn.” Veel van zijn slachtoffers zijn vrouwen van Aziatische afkomst.

Long haalde in 2017 zijn middelbareschooldiploma in Canton, ten noorden van Atlanta, en was lid van een Baptistenkerk. Die meldt in een statement: “We zijn diepbedroefd voor alle betrokkenen. We rouwen om de slachtoffers en hun families, en we blijven voor hen bidden. Bovendien blijven we ook voor zijn familie bidden.

Raciaal motief?

Meteen na de schietpartijen trokken organisaties die strijden tegen xenofobie en haat tegen Aziatische Amerikanen, aan de bel. De Verenigde Staten worden namelijk overspoeld door meldingen van geweld tegen Aziatische minderheden, vooral door het coronavirus (door oud-president Donald Trump het ‘China virus’ genoemd). Grace Meng van het Huis van Afgevaardigden vertelde: “Onze mensen worden aangevallen, beschimpt, geslagen.” President Joe Biden kwam op voor de Aziaten: “Zij worden gedwongen om in angst te leven als ze gewoon op straat lopen. Dat is fout en on-Amerikaans.”

De moordpartijen van Long in Atlanta werden dus óók in dit licht gezien, maar hier ontbreken bewijzen voor. Zelf gooit de Amerikaan het in ieder geval op zijn seksverslaving. Waarom die hem noopte om het vuur te openen op massagesalons is echter volstrekt onduidelijk.