Unsolved Mysteries

Deze 5 Unsolved Mysteries zijn inmiddels opgelost

Wist jij dat Unsolved Mysteries in 1987 al in première ging? Op dit moment is de show ontzettend populair op Netflix, maar dat is een reboot. En door de jaren heen zijn er al liefst 260 ‘Unsolved Mysteries’ opgelost! Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

Matthew Chase (seizoen 1, aflevering 12)

Op 8 juni 1988 verliet Matthew Chase zijn huis om een loonstrookje in te cashen. Hij bleef echter wel héél lang weg en zijn kamergenoten maakten zich grote zorgen. Ze belden de bank en kwamen erachter dat ‘Matt’ meerdere transacties had uitgevoerd. De bewakingsbeelden werden bekeken en daarop was Chase te zien bij de pinautomaat, met een ongeïdentificeerd, ‘vreemd’ figuur achter zich. De politie vermoedde dat de 22-jarige Matthew het slachtoffer was geworden van een ontvoering, maar zijn familie liet in Unsolved Mysteries weten goede hoop te hebben dat hij nog in leven was…

Drie maanden later werd het levenloze lichaam van Chase aangetroffen in een ravijn in Pasadena, Californië. Hij was doodgeschoten en zijn familie vermoedt dat David ‘Bear’ Meza de dader is.

Danny en Kathy Freeman (seizoen 2, aflevering 8)

De familie Freeman, woonachtig in de Amerikaanse staat Oklahoma, werden in 1999 het slachtoffer van een tragedie: hun huis ging in vlammen op. Na de brand werd het lichaam van Kathy Freeman gevonden, maar van haar man Danny, hun dochter Ashley en een vriendin van hun dochter ontbrak ieder spoor. En Kathy’s lichaam was weliswaar verbrand, maar politieonderzoek wees uit dat ze éérst neergeschoten was. En toen het lijk van Danny eenmaal gevonden was, bleek dat hij datzelfde lot had ondergaan.

Een terdoodveroordeelde claimde verantwoordelijk te zijn voor de dood van de Freemans en de verdwijning van de meiden, maar later kwam de waarheid aan het licht. Ronnie Dean Busick werd schuldig bevonden aan vier keer eerstegraads moord, twee keer kidnapping én brandstichting.

danny kathy freeman true crime dossiers

De Anthrax Murders (seizoen 12, aflevering 13)

In 2001 werden verschillende medewerkers van de post op mysterieuze wijze ziek, en dokters kwamen erachter dat de desbetreffende postbeambten in aanraking waren gekomen met antrax. En het mysterie werd nog veel groter toen er nóg veel meer brieven met het giftige goedje werden ontdekt in de Verenigde Staten, geadresseerd aan onder meer ABC News, CBS News, NBC News, de New York Post en de National Enquirer. Dat dit vlak na 9/11 gebeurde maakte het er natuurlijk niet veel beter op.

Pas zeven jaar later werd de zaak opgelost. In 2008 werd wetenschapper Bruce Ivins opgenomen in het ziekenhuis na een overdosis. Hoewel hij hielp bij het onderzoeken van de Anthrax Murders was hij óók een verdachte. De FBI sloot de zaak en op 8 augustus wees de Amerikaanse overheid de wetenschapper officieel aan als dader.

Craig Williamson (seizoen 6, aflevering 23)

Craig Williamson ging op zakenreis naar Colorado Springs, maar keerde niet terug. Zijn vrouw trok aan de bel en wist zeker dat haar man nog leefde, maar was ervan overtuigd dat hij aan geheugenverlies leed. Opmerkelijk genoeg zat Williamson voor de televisie toen er een herhaling van ‘zijn’ aflevering van Unsolved Mysteries uitgezonden werd. Hij herkende zichzelf en claimde dat hij in elkaar geslagen was door twee mannen, waardoor hij zich niets kon herinneren; zélfs zijn eigen vrouw niet. De twee werden herenigd, maar vroegen niet lang daarna een scheiding aan.

Bonnie Haim (seizoen 8, aflevering 8)

Een paar dagen na kerstmis van 1992 verdween Bonnie Haim, een jonge moeder uit Florida, spoorloos. De politie ging er van meet af aan van uit dat ze dood was en verdacht haar man Michael Haim van moord, of dan in ieder geval doodslag. Bonnies ouders hadden nog hoop en dachten dat hun dochter met de noorderzon vertrokken was, maar de familie van Michael wist het zeker: hij had zijn vrouw omgebracht.

En zij kregen gelijk, want jaren later werd een gedeelte van de schedel van Bonnie Haim gevonden op het land dat zij bezat. Pas in 2019 moest Michael Haim voor de rechter verschijnen, die hem schuldig bevond aan de moord op zijn vrouw. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.