Unsolved Mysteries

Autopsie bevestigt: Alonzo Brooks is vermoord

Alonzo Brooks Unsolved Mysteries opgegraven

De dood van Alonzo Brooks is door de autoriteiten officieel aangemerkt als moord. De zaak van de in 2004 23-jarige jongen was afgelopen jaar nadrukkelijk in het vizier door een aflevering van Unsolved Mysteries. Zijn lichaam werd daarna opgegraven, met verstrekkende gevolgen.

Verdwenen na een feestje

In de aflevering No Ride Home van Unsolved Mysteries werd de zaak van Alonzo Brooks behandeld. Een klein uur rijden van zijn eigen woonplaats in Kansas bezocht hij een feest. De meeste vrienden gingen snel verder, maar hij bleef achter in La Cygne. En als enige Afro-Amerikaanse jongen riep in het boerendorp weerstand op. Degene met wie hij heen was gereden, verdwaalde bij een zoektocht naar sigaretten. Met een andere vriend zou hij nu mee terugrijden, maar die hebben elkaar niet meer gezien. De volgende ochtend was Alonzo vermist en bij de weg van het – inmiddels verlaten – huis waar het feest was werden zijn pet en schoenen teruggevonden. Een maand ontbrak ieder spoor en kon de politie hem niet vinden. Toen de familie zelf mocht gaan zoeken, werd zijn lichaam een half uur later al gevonden.

Moord nu vastgesteld

Er waren veel scenario’s, nu is er uitsluitsel. Afgelopen zomer heropende de FBI de zaak al en schreef een beloning uit van 100.000 dollar voor degene met de gouden tip. Zijn lichaam werd vervolgens opgegraven en nu heeft de FBI de uitslag van de autopsie vrijgegeven. “We wisten dat Alonzo Brooks stierf onder zeer verdachte omstandigheden”, laat aanklager Duston Slinkard weten in de verklaring. “Dit nieuwe onderzoek door een team van ‘s werelds beste forensisch pathologen en experts heeft uitgewezen dat het geen toeval was. Alonzo werd vermoord. We doen er alles aan en zullen geen middelen sparen om de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen.”

Bekijk de reportage van het lokale KCTV5 over Alonzo Brooks