Nieuws

Afgebroken schep gevonden bij zoektocht naar Sumanta Bansi

sumanta bansi twee true crime dossiers

Gisteren trok de politie met groot materieel naar recreatiegebied De Hulk aan de IJsselmeerdijk in het Noord-Hollandse Scharwoude voor een nieuwe zoektocht naar het lichaam van de verdwenen Sumanta Bansi. Daarbij werd een interessante ontdekking gedaan.

Deel schep gevonden

Rond 12 uur werd het natuurgebied opeens hermetisch afgesloten na de vondst van een groot plat metalen voorwerp in het water. Later onthulde de politie dat het om een deel van een schep ging, waardoor de vindplaats bestempeld werd als plaats delict. Men gaf aan ‘dit niet zomaar te doen’.

Voor nader onderzoek werd de schep meteen naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. Volgens de politie is de vondst interessant omdat het lichaam van Sumanta zou zijn begraven, al staat dat haaks op eerdere geluiden. In de loop van maandagmiddag verplaatste de zoekploeg zich naar een klein bos waar ’s ochtends al werd gezocht met honden en politiemensen met prikstokken.

Familie B. verdacht

De Surinaams-Hindoestaande Bansi wordt al sinds februari 2018 vermist. De politie vermoedt dat haar ex-minnaar Manodj B., diens vrouw, broer Dennis en vader Dwarka betrokken zijn bij de verdwijning van de 22-jarige studente, die een opleiding biomedische wetenschappen volgde aan de Universiteit van Amsterdam. Ten tijde van haar verdwijning woonde ze bij de familie B. in huis. Bansi raakte twee keer zwanger van Manodj. De eerste keer liet ze de ongeboren baby onder druk aborteren, maar de tweede keer stond ze erop om het kindje te baren. Ze maakte haar zwangerschap bekend en kort daarop verdween ze.

Chemicaliën?

De politie gaat er al lange tijd van uit dat Bansi vermoord is, maar aanvankelijk dacht men dat haar lichaam opgelost was in chemicaliën. Dat kwam namelijk naar voren in afgeluisterde telefoongesprekken tussen B. en zijn broer. De twee spraken tijdens een autorit over ‘chemicaliën in de achterbak’, die Manodj had meegenomen van zijn werk bij een pluimveeslachterij. “Als je het vermengt, zeg maar met water, dan gaat het werken”, zei hij. Broer Dennis vulde hem aan: “Je moet het doen als het regent.”